Milous dagbok

Ett halvår igår

Herregud ett halvår har gått. Du var så liten när du kom. Vår minsta bebis, tyckte vi. Trodde de mätt fel. För du var ju egentligen vår största. Men du kändes så liten. Kröp ihop. Sladderi sork kallade vi dig, för du kunde slappna av i kroppen och bli helt lealös på ett sätt som de två äldre barnen aldrig gjorde.

Alldeles ny

Jag minns hur det brände och tryckte och spände. Hur jag gav upp mellan varje värk. Skrek att jag ville gå hem. Typiskt mig. Borta bra men hemma bäst. Jag skrek att barnmorskan skulle ta bort sina händer. För det gjorde så fruktansvärt ont. Men hon höll kvar. Hon höll kvar, för det var ju ditt huvud hon höll i. Men det fattade ju inte jag. Jag hade ju ont. Där och då hade jag bara ont. Ingen längtan, ingen motivation. Bara smärta. Ingen sa något, men en undersköterska knäppte upp min patientskjorta. Sen sa någon att huvudet var ute. Flåsa som en hund, sa någon annan. I samma ögonblick som kroppen kom släppte allt. Den brännande smärtan, ångesten, rädslan. Okej i ärlighetens namn släppte inte allt, men allt utom moderkakan. Den jobbade de aktivt med i 30 minuter. Men kroppen kom och jag fick upp dig på bröstet. Alldeles ny och varm. Blodig och med fosterfett. Sen ångrade de sig och tog ut dig. Fast du var bara borta nån minut innan du kom tillbaka. För du andades bra. Och så började du amma. Helt själv. Medan jag låg och blödde mer och mer och mer och två läkare grejade med moderkakan och nån kom med bedövning och någon bytte droppåsar och någon gav en spruta och någon tog ett blodprov och någon hämtade underlägg och bytte för allt var blodigt och någon gick in och någon gick ut och jag skulle bonda med dig i allt det röriga. Älskade bebis.

Nu har vi bondat i ett halvår. Vi känner varandra nu. Du älskar att gunga och att bada. Och mjölken såklart. Lilla milk monster. Igår hade du och Mellan ert första bråk om en leksak. Båda ville ha samma helikopter och låg och drog i den på golvet. Mellan vann. Äldsta hämtade en annan leksak till dig. Våra fina barn.

Igår var Milou på sexmånaderskontroll på BVC. Den när de ska titta efter en tappad leksak. Läkaren föreslog vidare behandling för astman så nu har vi bytt barnläkare till henne istället för den vi hade innan. Idag ska vi få hämta ut nån slags ångmaskin. Och så fick vi tillbaka en medicin som förra läkaren tagit bort. Hon sa också att vi kunde dubbla puffarna så länge. Det blir nog bra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats